29 mei NL-doet op de Kiboe-hoeve

Zijn jullie het binnen zitten en niets kunnen/mogen doen ook zo zat?

Met inachtneming van de geldende Corona maatregelen willen wij als Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve op 29 mei aanstaande meedoen aan NL-doet. Want dat is nog steeds nodig omdat er op de Kiboe-hoeve nog veel achterstallig onderhoud is en er nog geen duidelijkheid is over de toekomst.

Enkele maanden geleden hoorde ik dat het plan dat door de gemeente wordt gemaakt om de Kiboe-hoeve te vernieuwen vanavond in de gemeenteraad zou worden besproken. Vorige week kreeg ik echter te horen dat dit doorgeschoven is naar 15 juni.  En ook van de beloofde vervanging van het op instorten staande varkenshok hebben we niets meer vernomen

Dus wat ons betreft gaan we niet wachten totdat ook de andere gebouwen zodanig zijn afgetakeld dat ze niet meer voldoen aan de regels voor dierenwelzijn.

Als stichting hebben we ons dan ook aangemeld bij NL-doet en hebben een financiële bijdrage mogen ontvangen voor de aanschaf van de benodigde materialen. En zijn er gelukkig bedrijven die ook hun steentje willen bijdragen.

We gaan op zaterdag 29 mei van 8.30 tot 14.30 uur aan de slag met schilderen van gebouwen / hokken, vervangen van een op instorten staand afdak en diverse schoonmaakwerkzaamheden.

Wilt u op 29 mei helpen met deze werkzaamheden of kunt u ons op ander gebied helpen neem dan contact met ons op of meld u aan bij NL-doet.

https://www.nldoet.nl/klus/opknappen-en-schoonmaken-op-de-kinderboerderij-de-kiboe-hoeve-zwijndrecht

Uiteraard zullen we alle geldende Corona maatregelen in acht nemen. De Kiboe-hoeve is groot genoeg om met meerdere mensen op minimaal 1 ½ meter afstand aan de slag te gaan.

Vriend worden van de Kiboe-hoeve kan natuurlijk ook. Dan blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en de plannen van de gemeente met de boerderij en kunt u meehelpen de Kiboe-hoeve voor onze (klein)kinderen te behouden. https://www.kiboehoeve.nl/vriend-worden/

Ik hoop u op 29 mei te mogen verwelkomen op de Kiboe-hoeve.

Met vriendelijke groet

Gerard Keuzenkamp

Voorzitter Stichting vrienden

van de Kiboehoeve

Top