Als er één schaap over …………

De afgelopen jaren heeft de Kiboe-hoeve van diverse particulieren en bedrijven giften, goederen en diensten mogen ontvangen. Zo was daar Lebetec voor beveiligingscamera’s, Eleccheck met gereedschap, Jan de Krijger met nieuwe banden en van der Spoel met brood en een snijmachine. En er zijn er nog meer, te veel om ze hier allemaal op te noemen. Ook in geld waren er gulle gevers zoals Bring Logistics, Agro Delta en Ben Jansma uitvaartverzorging.

Met de vernieuwbouw is de boerderij in een nieuwe fase beland en heeft de Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve met de gemeente en de beheerder van de Kiboe-hoeve (Drechtwerk Groen) afgesproken gedurende het jaar diverse laagdrempelige evenementen voor de inwoners van Zwijndrecht te organiseren. De evenementen die voor dit jaar op het programma staan en die alvast genoteerd kunnen worden zijn: op 1 april de Verhagen Paasspeurtocht, op 27 april Koning-Kiboe in samenwerking met de Oranje Vereniging, op 14 september de Levend Erfgoed dagen en de Stichting heeft Sinterklaas een brief gestuurd of hij op 27 november de boerderij wil bezoeken. Maar het hoogtepunt van 2024 zal op 1 juni zijn als we het 55-jarig bestaan van de boerderij vieren. Dit gaat gepaard met diverse activiteiten zoals schaapscheren, kinderspelen, er is een klompenmaker en men kan zien hoe van de wol van de schapen garen gemaakt wordt door de Drechtspinners. Te veel om op te noemen.

De Stichting die het moet hebben van giften van derden wil niet voor elk evenement op zoek moeten naar een sponsor. En zo is het idee ontstaan om een “Club van 100” op te richten. De Stichting kan zo jaarlijks beschikken over een vast budget voor haar evenementen. Afgelopen week heeft de Stichting het eerste lid van de “Club van 100” mogen verwelkomen. Arie-Jaap van Gent (Van Gent Autoverhuur) was met zijn nichtje naar de boerderij gekomen om de overeenkomst te ondertekenen. Als Stichting hopen we dat er meerdere Zwijndrechtse bedrijven dit voorbeeld gaan volgen opdat we met zijn allen mooie evenementen op de vernieuwde boerderij kunnen organiseren. Wilt u meer weten over de “Club van 100” neem dan gerust contact op met Gerard Keuzenkamp Vz. Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve. 06-18301312

Top