Autobedrijf Jan de Krijger vriend van de Kiboe-Hoeve

De veewagen van de Kiboe-Hoeve, ooit geschonken door de zes wijkplatforms, was toe aan nieuwe banden om veilig de weg op te kunnen. Toen Gerard Keuzenkamp, voorzitter van de Stichting vrienden van de Kiboe-Hoeve hiervan hoorde is hij op zoek gegaan naar een “potentiële vriend” die zou kunnen helpen. Toen hij Jan de Krijger benaderde met de vraag of hij iets zou kunnen betekenen was Jan direct bereid mee te denken. En zo kwamen Jan en Margreet de Krijger, van het gelijknamige autobedrijf, met het aanbod om vier nieuwe banden voor de veewagen te sponsoren. Mede omdat ze dit jaar een feestje te vieren hebben omdat ze al weer 10 jaar geleden besloten om terug te gaan naar hun wortels door een kleinschalig , klantvriendelijk universeel autobedrijf te starten op Develpoort in Zwijndrecht.

De Kiboe-Hoeve is met deze gift de komende jaren verzekerd van het veilig vervoeren van de dieren. Op de foto is te zien dat beheerder Quirijn van den Bosch (rechts) van Jan de Krijger (links) de banden aangeboden krijgt.
Deze gift is tot stand gekomen door bemiddeling van de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve. De Stichting probeert bedrijven en particulieren te betrekken bij de kinderboerderij door giften en diensten in natura voor de Kiboe-Hoeve te werven. Zo is enige tijd geleden de aanschaf van een pony mogelijk geweest doordat Bring Cargo uit Zwijndrecht een gift aan Stichting had gedaan. De laatste weken is na een aantal weken van volledige sluiting vanwege het Corona virus, de Kiboe-Hoeve weer “beperkt” open geweest. Dit tot grote vreugde van de kinderen die de weg weer snel konden vinden en met name nieuwsgierig waren naar de jong geborenen (kalfje, bambi’s en ezelsveulen). Het voer voor de dieren dat de bezoekers konden geven is tijdens deze periode door de stichting ter beschikking gesteld.

Gelukkig zijn de ervaringen met de openstelling zodanig dat in overleg met de gemeente Zwijndrecht is besloten om vanaf maandag 13 juli de Kiboe-Hoeve weer alle werkdagen te openen van 12.00 tot 16.00 uur voor bezoekers en ook de aanwezige speeltuin zal weer geopend zijn. Uiteraard dienen de bezoekers de bekende Corona maatregelen in acht te nemen zoals de 1,5 meter afstand en niet komen in geval van gezondheidsklachten.
Wilt u de Stichting ondersteunen of ook vriend worden neem dan contact op met Gerard Keuzenkamp of Quirijn van den Bosch (beheerder). Want alle hulp is welkom.

Top