Caviahuisjes Kiboehoeve

Vanmiddag hebben Tim en Xavier leerlingen van Loket aan Quirijn (beheerder Kiboe-hoeve namens Drechtwerk Groen) enkele cavia huisjes overhandigd.

Tim en Xavier volgen de BWI (Bouwen, wonen en interieur) opleiding bij het Loket in Zwijndrecht. En hebben de huisjes gemaakt als project tijdens hun opleiding. Tim kende de oude boerderij nog van zijn bezoeken als kleuter.

Deze actie is tot stand gekomen doordat wij als Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve contact hebben opgenomen met praktijk docent Patrick Franken van BWI. Hij vroeg ons of zijn leerlingen niet iets voor de vernieuwde boerderij konden maken. Wij hebben gekeken wat er mogelijk is en daar zijn de huisjes uit gekomen.

Quirijn toonde zich verrast met het resultaat en was erg dankbaar voor de nieuwe huisjes en de cavia’s hebben ze gelijk in gebruik genomen.

Bij de rondgang over de boerderij zagen Tim en Xavier enkele vergane vogelhuisjes hangen en spontaan ontstond het idee om die ook te gaan maken. Zowel Patrick als Quirijn waren direct enthousiast waarbij Quirijn aangaf het erg leuk te vinden als ze vogelhuisjes voor verschillende vogels zouden maken.

Na de toezegging van Patrick dat Tim en Xavier dit mochten gaan doen hebben we ze nogmaals hartelijk bedankt en verlieten de jongens met hun docent tevreden de boerderij.

Als Stichting proberen we door dit soort initiatieven als boerderij de verbinding te maken met de samenleving.

Top