Herten bijna terug

Zwijndrechtse kinderboerderij zo goed als klaar: nog een paar weken en dan komen de herten terug.

Nog even en de herten komen terug. Gerard Keuzenkamp, voorzitter van de Vrienden van de Kiboehoeve, kan niet afwachten. Binnen enkele weken wordt het laatste deel van de vernieuwde kinderboerderij in Zwijndrecht opgeleverd.

Reden genoeg om het 55-jarig bestaan op 1 mei uitgebreid te vieren, ook al is het nog niet zeker of de herten er dan alweer zijn. Het programma belooft schapen scheren, dierenworkshops en andere feestelijkheden.

Het grootste deel van kinderboerderij werd in oktober al in gebruik genomen, met onder meer een vernieuwde educatieruimte en een tot ontmoetingspunt verbouwd puntdakgebouw. Een deel van het project kon echter nog niet afgewerkt worden, omdat eerst de puinhopen van de sloop van het oude zwembad opgeruimd moesten worden.

Pad van anderhalve meter handig voor gehandicapten

Nu die verdwenen zijn, is het een kwestie van de laatste loodjes, vertelt Keuzenkamp. Zo kan de hertenwei ingezaaid worden en worden er nog paden aangelegd. Dat is onder meer de bedoeling bij het konijnenhotel, waar mensen met scootmobielen en grote rolstoelen nu nog vastlopen: ze kunnen er niet keren op het smalle pad: ,,Daar moet nog anderhalve meter pad aangelegd worden, dan kunnen mensen een rondje rijden.’’De cavia’s en de vlaamse reuzen krijgen dan ook een buitenruimte: ,,De uitsparingen voor de uitgangen zitten al in het konijnenhotel, die hoeven we alleen maar open te maken.’’

De rolstoelschommel is al in gebruik genomen, maar staat tot verbazing van bezoekers vaak op slot. Dat kan niet anders, aldus Keuzenkamp: om veiligheidsreden is die alleen goedgekeurd voor gebruik onder toezicht door rolstoelers. Die kunnen bij de medewerkers de sleutel krijgen.

Top