Kiboe-Hoeve na NLDOET klaar voor de lente

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is een grote groep vrijwilligers onder leiding van de Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve aan de slag gegaan om de kinderboerderij weer gereed te maken voor de lente.

Op vrijdag werkten leerlingen van praktijk De Sprong, medewerkers van ‘Zwijndrecht Werkt’ en Diverz aan de schoonmaak van bankjes, prullenbakken, de speeltuin en het verven van de hertenstal. Maar ook is veel energie gestoken in het opruimen van alle takken op de weides.  Met in totaal 30 mensen is veel werk verricht. 

Straatwerk en verven

Op zaterdag is door 20 vrijwilligers, o.a. vertegenwoordigers van ABZ en D66 en de Ronde Tafel verder gewerkt. Daarnaast ging ook een aantal inwoners van Zwijndrecht, jong en oud, aan de slag. De ezel- en schapenstal én een aantal kippenhokken zijn geverfd. Het hoofdgebouw is schoongemaakt aan de buitenzijden. Tot slot zijn ook het straatwerk en een aantal hekken weer hersteld.

Stichting Vrienden van

Op beide dagen zijn de vrijwilligers voorzien van een lunch, die werd verzorgd door de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve. Dankzij het mooie kon deze lunch buiten opgegeten worden. Met de inzet van de vele vrijwilligers is de Kiboe-Hoeve weer gereed om veel bezoekers te ontvangen!

Top