Ook Kiboe Hoeve is trots op Zwijndrecht

Burgemeester Hein van der Loo: ‘Ik ben trots op Zwijndrecht’

Film is oproep en hart onder de riem voor Zwijndrecht

Vandaag is de korte film ‘Trots op Zwijndrecht’ gelanceerd. In de film roept burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht iedereen op zich te blijven houden aan de coronamaatregelen. De film is behalve een oproep van de burgemeester ook bedoeld als een hart onder de riem voor alle Zwijndrechters en hun omgeving, die zich al maandenlang aan de coronaregels houden.

Burgemeester Van der Loo ziet dat sommige mensen het minder nauw lijken te nemen met de regels. Tegelijkertijd ziet hij ook dat het gelukkig op heel veel plekken goed gaat. Hij is trots op de inwoners en de ondernemers in Zwijndrecht, die alles eraan doen om het virus de kop in te drukken. “Natuurlijk begrijp ik heel goed dat we verlangen naar normale omstandigheden. Daar gaan we met zijn allen ook voor. Het is volhouden geblazen. Maar als iedereen meedoet, dan komt het goed. Samen winnen we het van corona. Ik ben trots op u, ik ben trots op Zwijndrecht.”

Film

De film ‘Trots op Zwijndrecht’ toont prachtige beelden van verschillende locaties van Zwijndrecht en Heerjansdam. De film is gemaakt door de Zwijndrechtse foto- en videograaf Shane Winsser. In het voorjaar maakte hij met Karim de Kool een dronefilm, waarin Zwijndrechters hun steun uitspraken aan familie, vrienden of kennissen, die geraakt werden door de coronacrisis. In de film zingt Lyall Silié, onder begeleiding van Marijn de Goede op piano, het nummer ‘Rise up’ van Andra Day. De Zwijndrechtse zanger gooide in 2018 hoge ogen in het tv-programma ‘The Voice of Holland’. Tussendoor spreken verschillende inwoners hun trots voor hun gemeente uit. Ook de Kiboehoeve figureert in de film.

Top