Parkboerderij de Kiboe-hoeve

Bron: Gemeente Zwijndrecht

Na maanden van zorgvuldige renovatie en voorbereiding hebben we op 4 oktober, op Dierendag, de deuren weer geopend voor het publiek. Het was druk bezocht met ruim 1000 bezoekers. Deze gedenkwaardige heropening werd gemarkeerd door een festiviteit die de gemeenschap samenbracht en waarin wethouder Jacqueline van Dongen en beheerder Quirijn van den Bosch de officiële openingshandeling verrichtte.

Een duurzame toekomst

Met trots presenteren wij onze hernieuwde en duurzame Parkboerderij de Kiboe-hoeve. Het iconische rode puntdak is behouden, maar de boerderij heeft nu zonnepanelen, groene daken en waterdoorlatende bestrating, waardoor we het belang van duurzaamheid in de gemeente benadrukken.

Wat is er nieuw?

We hebben een scala aan nieuwe faciliteiten geïntroduceerd:

  • Een gloednieuw ooievaarsnest
  • Een moderne, uitgebreide speeltuin
  • Een unieke rolstoelschommel, gedoneerd door de Vrienden van de Kiboe-hoeve.
  • Daarnaast wordt er tussen november en maart een prachtig voedselbos aangeplant met fruitbomen en bessenstruiken. In juni 2024 zullen de vernieuwingen, zoals de hertenweide en de nieuwe entree zichtbaar zijn na de sloop van het oude zwembad. 
  • Zomer 2024 bij het 55 jarig jublieum is de Kiboe-hoeve helemaal af. 

Breng de Parkboerderij een bezoek!

Mis niet de kans om de nieuwe en verbeterde Kiboe-hoeve zelf te ervaren. Er is zoveel te zien en te doen, met educatieve en leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Wilt u een kijkje nemen achter de schermen van onze heropening? Bekijk de aftermovie van de opening voor een sfeerimpressie van die speciale dag.

Bedankt!

We zijn RoosRos Architecten, de Vrienden van de Kiboe-hoeve en alle betrokkenen die deze transformatie mogelijk hebben gemaakt, eeuwig dankbaar. Maar vooral willen we U bedanken, onze trouwe bezoekers en gemeenschap, voor uw aanhoudende steun en enthousiasme.

Tot ziens bij Parkboerderij de Kiboe-hoeve!
 

Beelden voortgang bouw Parkboerderij de Kiboe-hoeve

Top