Scouting Panoord doneert deel opbrengst Kerstloterij aan Kiboe-hoeve

Op de foto van links naar rechts Hennie Stam (namens panoord), Gerard Keuzenkamp (Vz Stichting vrienden van de Kiboe-hoeve) en Quirijn van den Bosch (beheerder Kiboe-hoeve)

Ieder jaar organiseert Scouting Panoord tijdens haar Kerstmarkt altijd een Kerstloterij. De opbrengst hiervan wordt ingezet voor de aanschaf van materialen voor de kinderen of andere projecten voor de scouting. Sinds vorig jaar is er besloten om een deel van die opbrengst te schenken aan een ander goed doel. Deze keer was gekozen voor de Kiboe-hoeve, mede vanwege de noodzakelijke plannen die er zijn om de kinderboerderij op te knappen.

Ieder jeugdlid bij Scouting Panoord is minimaal wel één of meerdere keren bij de Kiboe-hoeve geweest zoals zovelen kinderen uit de omgeving. Ook werd af en toe de kinderboerderij tijdens opkomsten bezocht. Natuur is namelijk een van de belangrijke thema’s bij Scouting. Zeker voor de jongere speltakken is een bezoek aan de kinderboerderij altijd een geweldige leuke én leerzame ervaring. Toen men bij Scouting Panoord in oktober in de krant las dat de huidige accommodatie niet meer voldoet, was het besluit over het goede doel voor de Kerstloterij dit jaar snel genomen.

Helaas kon door de lockdown de traditionele Kerstmarkt niet doorgaan. Echter dankzij het enthousiasme van de leden en vrijwilligers is op een hele creatieve manier als alternatief een online Kerstmarkt opgezet waar men knutselpakketten en oliebollen kon kopen. Daarnaast werd er door de leden extra inspanningen gedaan voor de Kerstlotenverkoop. Dit heeft ervoor gezorgd dat we ondanks alles toch nog van een geslaagde Kerstmarkt mogen spreken en samen met de loterij een mooi bedrag hebben kunnen ophalen.

Deze zaterdag was de officiële overhandiging van een deel van deze opbrengst aan de Kiboe-hoeve. Hennie Stam mocht namens Scouting Panoord de cheque overhandigen aan Gerard Keuzenkamp van de stichting vrienden van de Kiboe-hoeve. Alhoewel het nog niet beslist is waar de donatie aan uitgegeven wordt, heeft Gerard aangegeven dat het zeker een goede bestemming gaat krijgen.

Scouting Panoord is gelukkig sinds vorige week weer open voor jeugdleden t/m 17 jaar. Op een veilige en verantwoorde manier mogen we weer buiten opkomsten organiseren. En we hopen dat we ook weer snel een bezoek aan de Kiboe-hoeve kunnen gaan brengen zodra die weer open kan.

Top